Aantal groepen Willibrordschool gaan ‘inwonen’ bij obs Haarzicht

Foto: Willibrordschool

Verschillende basisscholen in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern groeien uit hun jas. Zo ook de Willibrordschool in Vleuten. Daar komt nieuwbouw naast het bestaande gebouw. Tot die tijd nemen een paar klassen van de Willibrordschool hun intrek in het gebouw waar basisschool Haarzicht in huist. Gisteren gingen ze op de fiets kennismaken.

Het gaat om drie groepen 6 en een groep 6/7 die vanuit het gebouw van de Willibrordschool in het centrum van Vleuten naar de nieuwbouwwijk Haarzicht moeten om te gaan ‘inwonen’ bij openbare basisschool Haarzicht. Daar is nog ruimte, want die school is op de groei gebouwd. De gemeente is eigenaar van de schoolgebouwen, dus die bepaalt mede over welke gebouwen in tijden van ruimtegebrek klassen kunnen worden verdeeld.

Uitbreiden

Intussen gaat de Willibrordschool uitbreiden. Het is de bedoeling dat de uitbreiding medio 2023 open gaat. Tot die tijd zijn er dus extra lokalen nodig, die onder meer zijn gevonden bij OBS Haarzicht. De noodlocatie aan de Kees Valkensteinlaan – dit zijn de units direct achter de Willibrordschool – kan nu weg. De andere tijdelijke noodlocatie op het grasveld aan de Hindersteinlaan blijft bestaan.

Reacties