Verkeersregelaars wijzen fietsers op ‘fietsparkeervak’ op het Brusselplein

Foto: B. Fokke

Het rommelt al een tijd rondom het fietsparkeerbeleid in Leidsche Rijn Centrum. een tijd lang stonden er verkeersregelaars die fietsers wezen waar ze hun fiets mochten parkeren. Dat mocht namelijk niet op het Brusselplein, u weet wel, dat gezellige plein met de speelfontein en horeca. Dat parkeerverbod is opgeheven.

Nu komt er een fietsparkeervak waar je je fiets kwijt kan. De verkeersregelaars blijven nog een tijdje aanwezig op het Brusselplein om de fietsers daar op te wijzen.

Het lijkt erop dat de aanhouder hiermee heeft gewonnen. Het fietsparkeerverbod leidde tot veel ongenoegen bij fietsers; zelfs de Fietsersbond bemoeide zich ermee. Een deel van de ergernis zat ‘m ook in het gegeven dat Leidsche Rijn Centrum heel goed met de auto is te bereiken en dat er altijd volop plek is in de enorme parkeergarage. Dat past niet bij de fietsvriendelijke stad die Utrecht wil zijn. Nu mag je dus toch je fiets op het plein neerzetten. Maar wel netjes in een vak.

 

Reacties