Hele jaarlaag Amadeus Lyceum naar huis vanwege besmette leerling

Foto: Amadeus

Vandaag werd een hele jaarlaag van het Amadeus Lyceum in Leidsche Rijn naar huis gestuurd omdat een aantal leerlingen positief getest waren op corona. Vanwege het vakkenpakket gaat het om gemixte klassen dus zijn alle leerlingen van de jaarlaag mogelijk in contact geweest met een besmette leerling.

Els van Barneveld van het Amadeus Lyceum: “Het was gezien de huidige ontwikkelingen in Nederland natuurlijk te verwachten dat er ook besmettingen bij ons op school aangetroffen zouden worden. Gelukkig maakt de leerling het goed.” De school volgt de richtlijnen van de GGD, die zegt dat als je langer dan vijftien minuten binnen anderhalve meter afstand van een positief getest persoon bent geweest, je in quarantaine moet. En omdat leerlingen onder de 18 jaar geen afstand van elkaar hoeven te houden, gaat het al gauw om de hele klas. De leerlingen krijgen de rest van de week online les.

Grote gevolgen

Els zegt dat de gevolgen van de besmettingen groot zijn voor alle leerlingen van de jaarlaag en hun gezinnen. “Er zijn nu dus tientallen gezinnen waarvan een van de kinderen thuis moet blijven en geen bezoek mag ontvangen. Dat is best ingrijpend voor het gezinsleven. Zeker als de leerlingen die besmet zijn bijvoorbeeld ook hebben gesport bij een sportvereniging en daar in contact met anderen zijn geweest. Dan moeten clubgenootjes ook in quarantaine.”

Mondkapjes

Het Amadeus Lyceum adviseert de leerlingen dringend om mondkapjes te dragen als zij zich verplaatsen door de school. Els zegt te hopen dat leerlingen dit nu nog serieuzer oppakken als ze zien wat de consequenties op school kunnen zijn. “In feite is de school een mini-samenleving waarin we samen ervoor moeten zorgen dat de verspreiding van het virus wordt beperkt, met de geldende maatregelen proberen wij de besmettingsgraad zo laag mogelijk te houden.En dat werkt natuurlijk het beste als wij ons er allemaal aan houden.”

 

Cookieinstellingen