Kinderboekenweek is gestart: minibiebje bij Máximapark is bezoekje waard

Foto: ES

De Kinderboekenweek is begonnen en is dit jaar officieel geopend door middel van een livestream samen met de Kinderboekenweekauteurs, Kinderen voor Kinderen en duizenden kinderen die op school de opening meekeken.

In Bibliotheek Neude (Utrecht) vond het openingsprogramma van de Kinderboekenweek plaats dat werd gepresenteerd door presentatoren Ridder van Kooten en Anne Appelo, bekend van Kinderen voor Kinderen. Met Voorleesconducteur John Piqué, het gedicht van de Kinderboekenweek geschreven door Koos Meinderts, de Kinderboekenweekauteurs en een optreden van Kinderen voor Kinderen met het lied En toen? was de opening een groot succes. Scholen, boekhandels en bibliotheken  in heel Nederland starten de Kinderboekenweek met talloze activiteiten.

Minibiebje

Een van die ‘activiteiten’ is het minibiebje nabij het Máximapark. Tijdens de Kinderboekenweek – die tot zaterdag 10 oktober duurt – is dat minibiebje (zie foto) uitsluitend gevuld met kinderboeken voor alle leeftijden. Kom langs en neem, ruil of breng een boek. De kast is extra gevuld dankzij het prachtige pakket dat de stichting Kinderzwerfboeken aan dit bibliotheekje gaf en dankzij anonieme donaties van diverse leuke boeken. Je vind deze bieb aan de Utrechtseweg 7 in Vleuten!

Cookieinstellingen