Racisme-rel bij voetbalclub PVCV

Foto: MB

Het team JO17-2 van voetbalclub PVCV had een bericht op hun Instragram-account geplaatst in aanloop naar hun wedstrijd tegen DHSC in Ondiep, dat racistisch van toon was. Het bericht is inmiddels verwijderd, maar het bestuur van de club neemt het hoog op.

In het bericht hadden de jongens het clublogo van DHSC vervangen door de Marokkaanse vlag en daarbij de tekst geplaatst dat er zeker gevochten zou gaan worden. “Vergeet niet je paspoort en extra sloten voor je fiets mee te nemen”, zo luidde één van de gewraakte passages. Het bestuur van PVCV betreurt de inhoud van het bericht ten zeerste en neemt volledig afstand van het bericht. Het betreffende team heeft inmiddels het bericht van Instagram verwijderd en welgemeende excuses aangeboden aan het team van DHSC. DHSC heeft inmiddels een klacht ingediend bij de KNVB.

Niet getolereerd

Inmiddels heeft het bestuur het team duidelijk gemaakt dat dergelijke uitlatingen niet getolereerd worden bij PVCV. Het bestuur en de commissie Respect van de vereniging zijn reeds met het voltallige team en ouders in gesprek. Ze spreken van passende maatregelen die genomen zullen worden, waarbij er ‘verreikende gevolgen’ zullen zijn voor de verantwoordelijke(n) van het bericht.

Verreikende gevolgen

“PVCV biedt als club waarbij sportiviteit, plezier en respect hoog in het vaandel staan onze oprechte en welgemeende excuses aan DHSC als vereniging en specifiek JO17-1 met alle andere betrokkenen die door deze persoonlijke Instagram-post gekwetst zijn en/of zich gekwetst voelen. De vereniging zal proactief contact opnemen met de KNVB om in overleg de juiste vervolgstappen te nemen daar we dit op geen enkele wijze accepteren noch kunnen tolereren”, aldus PVCV  in een officiële verklaring.

Cookieinstellingen