Kunst om mee te spelen op schoolplein OBS Haarzicht

Foto: OBS Haarzicht

De nieuwe wijk Haarzicht – tussen Vleuten en Haarzuilens – heeft uiteraard ook een nieuwe basischool: OBS Haarzicht. Op het schoolplein staat een heel bijzonder kunstwerk dat kinderen uitnodigt om ermee te spelen.

Het zijn een soort groene golven in het grind met gaten erin om doorheen te kruipen. Het kunstwerk heet Horismos en is ontworpen door studio Ossidiana. Zelf noemt de studio het een soort landschap dat elke keer anders is als je er vanuit een andere hoek naar kijkt. Het nodigt in elk geval uit tot klimmen en spelen.

Historische plek

De school is sinds september 2019 open en de schoolleiding wilde graag ook kunst op het schoolplein. Daar werd een wedstrijd voor uitgeschreven. Horismos won uiteindelijk, omdat het past bij het kindcentrum, de wijk en de historische plek waar het nu staat. Studio Ossidiana werkt vaak aan kunstprojecten, installaties en tentoonstellingen voor de publieke ruimte. De school zelf is erg blij met een kunstwerk dat niet meteen vertelt hoe je ermee moet spelen; kinderen bedenken dat vooral zelf. “En dan ook op manieren die wij van te voren niet hadden kunnen bedenken”, aldus een van de ontwerpers.

Cookieinstellingen