Naar school met een dikke jas en een mondkapje

Foto: Amadeus

Maandag beginnen de scholen in deze regio weer. Er is druk overlegd op de scholen over hoe weer open te gaan na de zomervakantie én na de maanden ervoor, toen met name de middelbare scholen niet elke dag alle leerlingen konden ontvangen.

Vanaf maandag gaan de leerlingen weer zo normaal mogelijk naar school. Wat lestijden betreft dan, want verder is er weinig normaal. Veel middelbare scholen hebben looproutes aangegeven in de scholen en op het Amadeus Lyceum bijvoorbeeld zijn er bijvoorbeeld lesblokken van 80 minuten om extra ‘verplaatsingen’ van de leerlingen te voorkomen. Naast die lange lesblokken zijn er echter ook korte lesblokken van 40 minuten, maar die vinden in een grotere ruimte plaats.

Ramen en deuren open

Tijdens de verplaatsingen worden leerlingen verzocht een mondkapje te dragen. Als ze eenmaal zitten mag dat af, maar ze mogen het ook ophouden als ze dat prettiger vinden. Dit beleid hanteren veel middelbare scholen. Ook geven scholen aan veel te zullen ventileren. Als het even kan worden ramen en deuren open gezet; leerlingen die het snel koud hebben kunnen daar dan rekening mee houden. Dat betekent dus als de herfst aanbreekt met een dikke trui en een dikke jas in de les…

Cookieinstellingen