Persoonlijke informatie over leerlingen basisschool Vleuterweide in container gevonden

Foto: Utrecht

Gegevens van leerlingen van basisschool OBS Vleuterweide zijn in een container gegooid en later door iemand gevonden. Het gaat om persoonlijke informatie over de prestaties en voortgang van enkele leerlingen. Dit meldt RTV Utrecht.

Ook lagen er toetsresultaten, adressen en telefoonnummers in de containers. De fout gebeurde waarschijnlijk omdat de school verhuist; eerst naar een kleiner pand en later naar een nieuw schoolgebouw. Vanwege de naderende verhuizing waren docenten van de school aan het opruimen en gooiden dus ook spullen in de container die daar niet in hadden mogen belanden. Het bestuur van de stichting waar OBS Vleuterweide onder valt spreekt van een grote fout.

Ouders geïnformeerd

Welke documenten precies in de container terecht zijn gekomen, is het bestuur nog niet duidelijk. De school heeft niet meer kunnen achterhalen welke informatie de leraren hebben weggegooid. De ouders van de leerlingen van OBS Vleuterweide zijn inmiddels geïnformeerd en de politie is ingeschakeld om te achterhalen of alle gegevens nu weer bij hen zijn teruggebracht, zo meldt RTV Utrecht.

Op de foto de geplande nieuwbouw waar OBS Vleuterweide in de toekomst naartoe verhuist.

(bron: RTV Utrecht)

Cookieinstellingen