Vijfde medewerker BSO Vleuten besmet met corona

Foto: maps

Bij de buitenschoolse kinderopvang De Boerderij in Vleuten is nog een medewerker besmet met het coronavirus. Een aantal dagen geleden werd bekend dat vier medewerkers besmet zijn met het coronavirus, nu zij dat er vijf.

De BSO blijft in ieder geval tot en met vrijdag dicht, maar mogelijk langer. Dit besluit is niet op last van de GGD genomen maar op eigen initiatief. Met een kleinere bezetting kan De Boerderij niet de kwaliteit bieden die ze willen én men wil geen onnodige risico’s op verdere verspreiding. De besmette medewerkers zijn nu in thuisisolatie. Hoe en wanneer ze het virus op hebben gelopen, is niet bekend.

De BSO heeft nauw contact met de GGD. De ouders van de kinderen op het kinderdagverblijf zijn persoonlijk geïnformeerd en worden op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen. Direct na de eerste positief geteste medewerker is de BSO gestart met een bron- en contactonderzoek. Personen die in nauw contact zijn geweest met de positief geteste medewerker zijn uit voorzorg in thuisquarantaine.

Gisteren maakte het RIVM bekend dat het aantal COVID19-gevallen in Nederland weer aan het toenemen is.

Reacties