Wil je een plant kwijt? Er is een asiel voor de groentjes

Foto: plantenasiel

Heb je planten in je huis staat waarvan je denkt ‘die mogen wel een keer weg’? Gooi ze niet zomaar weg! Voor deze bijna-weesplanten is er een heus plantenasiel. In Maarssen, maar in Vleuterweide kun je je afgedankte planten ook kwijt.

De plantendoneerplek is gevestigd in Vleuterweide bij Aniek van Loon op Voor de Burchten 102 (naast de parkeergarage Vleuterweide). Aniek is onlangs op vrijwillige basis en uit liefde voor onze planeet een Plant voor Plant-doneerplek begonnen. Op afspraak haalt ze ook planten bij je thuis op. Margot, vrijwilliger bij Plant voor Plant: “Ik ben heel blij dat Aniek ons vanuit Vleuterweide gaat helpen. Ons plantenasiel bevindt zich in Reigerskamp te Maarssenbroek. Ik vind het zo zonde als er planten en plantenspullen onnodig in de prullenbak verdwijnen. Er komen geregeld al mensen uit Leidsche Rijn naar ons asiel. Maar een doneerplek in de buurt maakt het voor mensen in Leidsche Rijn laagdrempeliger om een ‘groene vriend’ te doneren.”

Adoptie

Aniek van Loon knapt de plantjes indien nodig op en zorgt ervoor dat ze naar het asiel worden gebracht waarna ze ter adoptie worden aangeboden. Mensen mogen naar eigen inzicht en portemonnee-grootte een plant uitzoeken en meenemen naar huis. Met de adoptiedonaties plant het asiel nieuwe bomen aan. Om de wereld een beetje groener te maken. Stap voor stap…

Reacties