Bonus van 1000 euro voor zorgpersoneel

Foto: Jojo Hasila, Pixabay

Medewerkers in de zorg krijgen een bonus van duizend euro netto. Dat heeft minister De Jonge bekendgemaakt. De bonus is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel, zoals schoonmakers. Het geld gaat niet naar artsen.

Het extra bedrag is een manier om de zorgsector te bedanken voor de extra inspanningen tijdens de coronacrisis. De Jonge benadrukte dat in de zorg dag en nacht is gewerkt en dat veel mensen dubbele diensten hebben moeten draaien. De Tweede Kamer vroeg al aan het begin van de crisis om een bonus en het kabinet beloofde daaraan tegemoet te komen. De komende tijd moet nog worden uitgewerkt hoe de betaling precies in zijn werk gaat. Volgens De Jonge zal de bonus in het najaar worden uitgekeerd. Hij denkt dat met de extra uitkering in totaal 800 miljoen euro is gemoeid.

Met een krappe meerderheid wees de Kamer deze week het voorstel af om het zorgpersoneel ook structureel beter te belonen.

Reacties