‘Alle hens aan dek’ voor Utrechtse economie

Foto: pixabay

Wethouder Klaas Verschuure maakt zich zorgen om de economische situatie in Utrecht. Hij vreest dat er 10.000 banen op de tocht staan, zo zei hij tijdens de raadsvergadering dinsdagavond.

Net als in andere steden kampen ook in Utrecht bedrijven en ondernemers met de gevolgen van de coronacrisis. Wethouder Verschuure verwacht dat de economie van Utrecht met zo’n acht procent zal krimpen en maar langzaam zal herstellen. We gaan volgens hem een stevige economische crisis tegemoet. Het aantal WW-uitkeringen in Utrecht stijgt nu al snel. Het gaat niet alleen om de horeca- en cultuursector, het effect is breder. Volgens Verschuure verwacht zestig procent van de niet-dienstverlenende bedrijven binnenkort mensen te moeten ontslaan of heeft dat al gedaan.

Alle hens aan dek

Verder gaf de wethouder aan dat de helft van de bedrijven vreest voor het voortbestaan. Op veel plaatsen lopen opdrachten terug en er zijn daardoor ook te weinig stageplekken voor leerlingen en studenten. De crisis raakt dus aan meerdere kanten. In Utrecht staan op dit moment 10.000 banen onder druk; daarom is het volgens Verschuure ‘alle hens aan dek’. “Dat doen we ook als lokale overheid, maar we kunnen dit onmogelijk alleen opvangen. Gelukkig heeft het Rijk een heleboel maatregelen genomen waar wij gebruik van maken”, aldus de wethouder. “We proberen dat lokaal te ondersteunen, maar ook onze middelen zijn beperkt.”

(bron: DUIC)

 

Cookieinstellingen