Utrecht verhoogt subsidie voor toegankelijkheid tijdelijk naar 100%

Foto: pickpik

Utrechtse bedrijven en organisaties die werken aan hun toegankelijkheid, kunnen 100% subsidie ontvangen met een maximum van €20.000 per aanvraag. De subsidie kan gebruikt worden voor zowel fysieke als sociale maatregelen om de toegankelijkheid te verbeteren, bijvoorbeeld het verwijderen van een drempel of plaatsen van een automatische deur, maar ook om het organiseren van een training voor personeel om gasten met een beperking te verwelkomen.

Vanaf 1 januari 2020 werd 70% van de kosten voor het werken aan toegankelijkheid vergoed. De gemeente is sindsdien samen met partners in de stad concreet verder gegaan met de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Eén van de maatregelen is een subsidie voor Utrechtse bedrijven en organisaties. Na overleg met de verschillende bedrijven en organisaties in de stad is besloten om de subsidie voor de rest van het jaar te verhogen naar 100%.

Koplopergemeente

Voor een toegankelijke stad werkt de gemeente samen met inwoners, belangenorganisaties, ondernemers, winkeliers, ontwikkelaars en woningcorporaties. Het VN-verdrag Handicap trad in 2016 in werking. Doel is het bevorderen, beschermen en waarborgen van de rechten van mensen met een beperking. Utrecht is één van de 25 ‘koplopergemeenten’ die werken aan het VN-verdrag handicap. Meer informatie over toegankelijkheid in Utrecht staat op www.utrecht.nl/vnverdraghandicap.
Aanvragen kunnen worden ingediend voor 15 juni, 1 september of 1 november. Meer informatie of het aanvragen van subsidie staat op www.utrecht.nl/subsidietoegankelijkheid.

Cookieinstellingen