“Mijn salon zit in een sportschool dus ik kan niet aan het werk”

Foto: Ingrid Slieker

“Ik mag eigenlijk vanaf 11 mei weer aan het werk met mijn schoonheidssalon, maar toch blijft mijn deur noodgedwongen dicht. Mijn salon zit in het pand van sportschool Sportcity en sportscholen mogen nog niet open.”

Ingrid Slieker is eigenaar van schoonheidssalon Ing’s Body Care, dat gevestigd is in het karakteristieke pand van Sportcity Leidsche Rijn op sportpark De Paperclip waar ook sportvereniging UVV is gevestigd. Ingrid baalt als een stekker van de gang van zaken. Gelukkig heeft Sportcity de huur wel even stopgezet, maar ze mist nu natuurlijk haar dagomzet. Normaal is haar salon zeven dagen per week open en heeft ze samen met haar team zo’n vijftien klanten per dag.

Overheidssteun

“En nu dus niks. Ik ben wel blij met de overheidssteun die ondernemers zoals ik krijgen, maar dat is niet genoeg om van te leven. Afgezien daarvan was ik er helemaal klaar voor om weer open te gaan op 11 mei, de datum waarop contactberoepen zoals kappers en schoonheidssalons weer aan de slag mochten. Door de ‘sportschoolconstructie’ zit ik echter nog steeds thuis op de bank, terwijl mijn concurrenten al wel weer aan de slag zijn. Dat voelt niet eerlijk.” Te meer, zo vertelt Ingrid, omdat bij een naastgelegen sportschool ook een schoonheidssalon in het pand zit die wel open is gegaan op 11 mei. Zo noemt ze meer voorbeelden waar het wel kan.

Boete

Pieter Barnhoorn is regiomanager van Sportcity en vindt het erg vervelend voor Ingrid. “Wij hebben de deuren sinds 15 maart gesloten vanwege de overheidsmaatregelen. De deur moet op slot blijven en het is voor ons lastig om partijen die inpandig zijn toegang te verlenen. In Zeist is bij de vestiging van Sportcity controle geweest om te kijken hoeveel mensen er in het pand waren.” Want er zíjn vaak wel mensen in de vestigingen van Sportcity aanwezig; medewerkers die bezig zijn met onderhoud en schoonmaak. “Als er meer dan het toegestane aantal mensen aanwezig zijn kun je een boete krijgen. Daar zit niemand op te wachten. En we mogen onderhuurders geen sleutel en toegangscode geven van de verhuurder. Dus wij kunnen ook geen kant op wat dat betreft.”

1 september

Vooralsnog mogen de deuren van sportscholen pas op 1 september weer open. Dat geldt ook voor Sportcity Leidsche Rijn. Intussen blijft Ingrid afspraken voor Ing’s Body Care annuleren. “Ik heb alle afspraken verzet en dat doe ik steeds opnieuw, omdat ik telkens hoop heb dat ik mijn deuren weer mag openen. Maar ik blijf mijn klanten bellen en mailen en afspraken verzetten. Ik ben bang dat ze op een gegeven moment naar een concurrent gaan”, aldus een flink balende Ingrid. Zij en haar team staan in de startblokken en hebben lijsten gemaakt van al hun klanten om ze een voor een te kunnen bellen als Ing’s Body Care weer open mag. En liever morgen dan overmorgen!

 

Reacties