Ravage op A2 vannacht bij Leidsche Rijntunnel

Foto: maps

Een automobilist is aan het begin van de nacht op de A2 bij Utrecht hard tegen de vangrail gebotst. Zijn auto vloog daarna in brand.  De bestuurder en zijn passagier konden op tijd uit de wagen komen, maar ademden veel rook in en zijn daarom ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de bestuurder ook een alcoholtest afgenomen.

Het is nog onbekend waardoor de automobilist de macht over het stuur verloor. Zijn voertuig raakte eerst de linker vangrail om vervolgens rechts op de vluchtstrook tot stilstand te komen. Het vloog daarna in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het ongeluk gebeurde op de parallelrijbaan van de A2, vlakbij de Leidsche Rijntunnel. Die was ruim een uur afgesloten. Door de aanrijding lag de weg bezaaid met brokstukken en spullen die uit de auto zijn geslingerd.

Spookrijden

Veel automobilisten die niet verder konden rijden vanwege het ongeval gingen spookrijdend terug door de Leidsche Rijntunnel richting afslag Utrecht-centrum. Omdat de tunnel afgesloten was kwamen deze niet verder vanwege de slagbomen. De politie heeft de bestuurders samen met Rijkswaterstaat verder begeleid. Na ruim een uur werd één rijstrook vrijgegeven, de tweede rijstrook bleef korte tijd nog afgesloten voor opruimwerkzaamheden.(bron: AD)
Cookieinstellingen