Apart inzamelen van plastic, blik en pak in Utrecht wellicht van de baan

Foto: ebaygroep

Misschien stopt de gemeente Utrecht met het apart inzamelen van plastic, blik en pak. Dit wordt binnenkort besloten, maar de gemeente stopt al wel met het uitgeven van speciale kliko’s voor plastic, blik en pak in de wijken waar ‘Het Nieuwe Inzamelen’ nog ingevoerd moet worden. Dat zijn buurten in de wijken Noordwest, Oost en West.

In Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern verandert voorlopig nog niets. Amsterdam is onlangs al gestopt met deze afvalcategorie: het is efficiënter en effectiever om afval in een later stadium te scheiden. In Utrecht bestaat deze categorie afval nog wel, maar er loopt een proef waarbij plastic, blik en pak pas in de verwerkingsfabriek worden gescheiden. De uitkomst van deze proef moet uitwijzen welke kant Utrecht op wil met de afvalinzameling.

Het Nieuwe Inzamelen

Toen Utrecht een aantal jaar geleden met ‘Het Nieuwe Inzamelen’ begon, werd Utrechters gevraagd zoveel mogelijk afval te scheiden. Papier, gft, plastic, blik en pak werden toen door de wethouder waardevolle grondstoffen genoemd. De gemeente Utrecht verwacht voor de zomer uitsluitsel te hebben over hoe de toekomst van het afval inzamelen in de stad eruit gaat zien.

Reacties