Wijn- en eetbar Most wordt tijdelijk Wijn- en eetwinkel Most!

Foto: Most

Borrelplanken, desserts, maaltijden: je kunt deze dagen voor allerlei heerlijkheden terecht bij wijn- en eetbar Most in Leidsche Rijn Centrum. Ook daar is de ‘horecadeur’ dicht, maar voor afhaal is ie wagenwijd open. De bar is tijdelijk een winkel geworden.

“Ja, het zijn lastige tijden”, erkent Julian Cleton, eigenaar van wijn- eetbar Most en van Vinvin, een wijncafé in de stad. “Met twee zaken die allebei dicht zijn is het best moeilijk. Maar voor de duidelijkheid: ik zou niet eens open wíllen zijn hoor. Ik heb twee oma’s in een verzorgingshuis en ik moet er niet aan denken dat zij ziek worden. Alleen daarom al wil ik erg voorzichtig zijn. Maar het is natuurlijk wel dat onze branche, de horeca, het zwaarst getroffen is.”

Verse asperges

Julian heeft nu wel tijd om te klussen aan zijn zaken, dus daar is hij een groot deel van de tijd mee bezig. Én met afhaalmaaltijden. “Wij zijn van woensdag tot en en met zondag open voor afhaalmaaltijden en borrelplanken, die je van te voren online kunt bestellen. En vanaf deze week hebben we ook verse asperges, rechtstreeks van het Brabantse land bij ons. Dat doen we samen met een paar andere Utrechtse horecazaken, maar wij zijn de enige in Leidsche Rijn die dat bieden.” Julian vertelt dat hij veel vaste gasten heeft die geregeld langskomen voor maaltijden of wijn. En ook de asperges zijn al direct populair.

Paasbrunch bezorgen

Met Pasen gaat Most de paasbrunch voor eerste paasdag bezorgen. Die kun je tot vrijdag rond het middaguur bestellen. Voor tweede paasdag heeft hij een borrelplank, uiteraard met – indien gewenst – bijpassende wijn. “Die bezorgen we dan tussen twee en vijf. Normaal bezorgen we niet, want daar hebben we extra mankracht voor nodig, maar ik vind dat met Pasen echt iedereen gewoon thuis moet blijven. Dus dan bezorgen we wel. Want des te meer mensen nu keurig thuis blijven, des te eerder we straks, over een tijdje, weer open kunnen!”

Most is te bereiken van woensdag tot en met zondag vanaf 15:00 tot 20:00 via mail: [email protected] of telefoon: 030 721 0814. www.wijnbarmost.nl.

 

Reacties