Woningcorporatie Portaal zoekt ‘goede buren’

Foto: Portaal

Romulus is de naam van een nieuw appartementencomplex in Leidsche Rijn van woningcorporatie Portaal, vlakbij station Terwijde. De 70 sociale huurappartementen hebben twee of drie kamers. Portaal zoekt huurders die een positieve bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid in Romulus, want er komen ook mensen te wonen die een tijdje beschermd hebben gewoond.

Zij willen hun leven opnieuw op de rit krijgen nadat hun leven door psychische kwetsbaarheid ontwricht was geraakt. Zorgorganisatie Lister begeleidt hen bij het weer opbouwen van een zelfstandig leven. Lister beheert ook een ontmoetingsruimte die voor alle huurders toegankelijk is. Hier kunnen bewoners samen activiteiten ondernemen, van een kaartje leggen tot samen koken. Daarnaast houdt Lister kantoor in Romulus, waar iedereen terecht kan met vragen.

Goede buur

Er worden huurders gezocht die ‘een goede buur’ zijn, dat is het voornaamste wat Portaal vraagt. Portaal verwacht dat huurders open staan voor hun buren, kennis met elkaar maken en contact met elkaar houden. Bijvoorbeeld door gezamenlijk activiteiten te ondernemen en naar elkaar om te kijken. Een helpende hand kan voor alle buren, niet alleen voor degenen die begeleid worden, heel waardevol zijn. In maart start de verhuur.

Reacties