Bevrijdingsfestival Utrecht maakt eerste namen bekend

Foto: Bevrijdingsfestival

Het lijkt met dit winterse weer nog ver weg, maar de lente is echt in aantocht. De eerste aankondigingen van festivals getuigen daar ook van. 5 mei is het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk. De eerste namen zijn bekend.

Zo treedt Snelle op 5 mei op tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht. De carrière van Lars Bos, beter bekend als rapper Snelle, gaat als een speer, zeker nadat hij in 2019 de MTV Best Worldwide Act award won. Zijn nummer Reünie, dat gaat over zijn pestverleden, werd een nummer 1-hit. Vroeger was hij bezoeker van de Bevrijdingsfestivals, nu staat hij er als Ambassadeur van de Vrijheid. “Ik vind het een hele eer om als ambassadeur te worden gevraagd om de jonge generatie te inspireren. De jongens van de band en ik hebben er heel veel zin in. Bevrijdingsdag was altijd al een van mijn favoriete feestjes. Ik vind het heel tof om op een festival te staan waar ik zelf al jaren heen ga. Het thema vrijheid spreekt mij aan omdat mijn opa de oorlog heeft meegemaakt. Hij vertelt altijd verhalen over de hongerwinter. Hij was zelf nog maar een kind, maar als de man in huis moest hij uren lopen om aardappelen te halen.”

Programmering

Dit jaar treden ook GIAN, Josbros, MY BABY, Pip Blom, Real Derek, Retro de Luxe, Rumbaristas en Sevn Alias op. Het Bevrijdingsfestival Utrecht vindt plaats in Park Transwijk en de toegang is gratis. Naast een aantrekkelijke programmering wil het festival bezoekers bewust laten zijn van de vrijheid waarin zij leven en organiseert in samenwerking met Stichting Vrijheidscolleges een serie Vrijheidscolleges. De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in de aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt. De sprekers die in Utrecht een vrijheidscolleges geven zijn Shirin Musa, Dieuwertje Blok en Robert Vuijsje. Bilal Wahib zal de serie lezingen afsluiten op 5 mei op het Vrijheidspodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht.

Cookieinstellingen