Kruising Vaduzdijk – Grauwaartsingel volgende week op de schop

Foto: PN

De gemeente Utrecht gaat de kruising Vaduzdijk en Grauwaartsingel in Leidsche Rijn Centrum aanpakken. De eerste aanpassingen worden volgende week gerealiseerd.

De kruising is gevaarlijk omdat fietsers er voorrang hebben, maar dat lang niet altijd krijgen omdat de voorrangssituatie onduidelijk is. De kruising is al langer onderwerp van gesprek in de wijk en op de sociale media. De kruising oogt ook niet logisch, omdat de weg waarop je komt aanfietsen verandert in een zebrapad over de Grauwaartsingel en over het fietspad naast de Grauwaartsingel.

Fiets aan de hand

Het grote ‘stop’ op de weg zou duidelijk moeten zijn voor auto’s, maar het is niet voor iedereen duidelijk of de fietsers op het fietspad moeten stoppen voor fietsers op het zebrapad. Het zebrapad verbindt bovendien twee fietspaden met elkaar; terwijl een zebrapad bedoeld is voor voetgangers. Er is geen trottoir waar het zebrapad op uit komt. De gemeente adviseerde op twitter dat fietsers even moeten afstappen om te voet over het zebrapad te gaan met de fiets aan de hand, omdat een zebrapad verboden is voor fietsers. In de praktijk echter gebeurt dat niet of nauwelijks.

Reacties