Schrik niet: Vandaag is het ‘Working Naked Day’

Foto: via pinterest

Het is vandaag de internationale Working Naked Day. Dus als je durft kun je vandaag naakt werken. Voordat je in je kantoortuin alle kleren van je afgooit: de Workinig Naked Day is een metafoor voor thuiswerken in je meest comfortabele kleding.

En dat kan dus ook bloot, maar dan is het misschien niet handig om een teleconferentie in te plannen. Je doet dus mee met deze dag door vandaag vanuit huis te werken en je meest comfortabele kleding aan te trekken. Er zit wel een verhaal achter het ontstaan van deze ‘feestdag’. De oprichter van de dag is de Amerikaanse Lisa Kanarek, die ruim twintig jaar geleden ontslag nam van haar kantoorbaan om thuis te gaan werken. Dit hield ze een tijdje geheim omdat ze bang was dat ze als thuiswerker niet serieus genomen zou worden.
Tien jaar geleden is ze daarom begonnen met Working Naked Day. Ze wil ermee aangeven dat je je niet hoeft te schamen als thuiswerker, maar juist moet genieten van je vrijheid. Je bent lekker alleen thuis, dus dan kun je met gemak de hele dag naakt rondlopen. Als je wil.

Reacties