Zelf radio maken bij De Vrijstaat

Foto: Thomas Lenden

Radio Vrijstaat is vrijdag 31 januari geopend door wethouder Anke Klein. Radio Vrijstaat is een digitale werkplaats die volledig in het teken staat van podcasts en het gesproken woord.

De wethouder schoof aan in de opnamestudio en werd live inde uitzending geïnterviewd door dj Daphne de Bruin, artistiek directeur van De Vrijstaat. In een tweede opnamestudio maakten kinderen een spannend hoorspel met zelfgemaakte geluidseffecten. Radio Vrijstaat is tot en met 5 april elke zaterdag en zondag open voor publiek. Doordeweeks kunnen scholen, BSO’s en kinderfeestjes er hun eigen podcast maken.

100 jaar radio

De radio bestaat 100 jaar en deze rijke geschiedenis komt terug in het radiomuseum. In verschillende settings kunnen bezoekers beleven hoe het radio luisteren door de jaren is veranderd. Verzamel met zijn allen rondom de antieke radio-ontvanger en dompel je in een hoorspel uit de jaren ‘40. Of neem plaats in het bed en luister vanaf je smartphone naar hedendaagse podcasts. In de Kantine kan jong en oud zijn radiokennis testen tijdens de Radio Quiz. Hoe werkt radio precies en welk duo is nog steeds te horen op de radio? Mette (11 jaar): “Ik vond het een hele leuke quiz, maar wel moeilijk.” De styling met plantenbakken en dienbladen van oude lp’s en bekerhouders van oude cassettebandjes maken de beleving compleet.

Zelf radio maken

Kinderen kunnen zelf radio maken in een van de twee opnamestudio’s, waarin alle benodigde techniek aanwezig is om een hoorspel of een podcast te maken. Meer info: www.devrijstaat.nl.

 

Cookieinstellingen