Simba Familiehuis in nieuw Haarzicht

Foto: Ulco Wesselink

De afgelopen maanden ontvingen 49 nieuwe huurders de sleutel van hun nieuwe woning in nieuwbouwwijk Haarzicht in Vleuten. Deze week vierden zij samen met onder andere wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling) de oplevering van hun nieuwe woning. Ook is er tussen deze nieuwe woningen een Simba Familiehuis gevestigd.

Eind 2018 werd woningcorporatie GroenWest benaderd door SOS kinderdorpen. Zij waren op zoek naar een eengezinswoning waar zij een Simba familiehuis konden vestigen. Wanneer er thuis problemen zijn, kunnen broertjes en zusjes tijdelijk worden opgevangen in een Simba Familiehuis in de eigen regio. Gedurende het verblijf wordt er met de ouders en het netwerk van het kind gewerkt aan familieversterking, want eigen familie is de beste plek voor de ontwikkeling van een kind. Het doel is een veilige terugkeer naar huis. Zo wordt definitieve uit huisplaatsing en scheiding van broertjes en zusjes voorkomen. GroenWest heeft in dit nieuwe project twee woningen samengevoegd om een Simba Familiehuis mogelijk te maken.

1000 reacties

De meeste bewoners van dit nieuwe wijkje in Haarzicht zijn inmiddels gesetteld in hun nieuwe sociale huurwoning. “Het is een mooie woning, waar ik me snel thuis voelde. Ik ben erg blij dat ik in hier kan wonen!”, zegt een opgetogen bewoner. De druk op de woningmarkt is hoog in Utrecht. Er is een grote vraag naar sociale huurwoningen: ruim 1.000 mensen reageerden op deze nieuwe sociale huurwoningen. Wethouder Verschuure: “Utrecht behoort tot de snelst groeiende steden van Nederland. We staan voor een enorme bouwopgave, om te zorgen dat er ruimte is voor iedereen om te wonen. We zijn blij dat er 49 sociale huurwoningen bij zijn gekomen, voor een meer divers woningaanbod in Haarzicht.”

Op de foto twee nieuwe bewoners die proosten op hun nieuwe woning in Haarzicht.

 

Reacties