‘Wijk Achter ’t Spoor’ in Vleuten: mooie nieuwe sociale huurwoningen

Foto: Wijkbureau VDM

Mooie, nieuwe sociale huurwoningen in Vleuten zijn deze week opgeleverd aan hun huurders. Wethouder Kees Diepeveen was erbij.

De woningen van het project ‘Wijk Achter ’t Spoor’ zijn bijzonder omdat ze zonnepanelen op het dak hebben liggen die evenveel energie opwekken als normaal wordt gebruikt in een gemiddelde woning. De nieuwe bewoners wonen dus echt energieneutraal. “Weer een mooie bijdrage aan betaalbaar & duurzaam wonen in Utrecht!”, zo noemt de wethouder het. 

Ruime tuinen

Het gaat om vijf beneden- en vijf bovenwoningen aan de Julianalaan en een rijtje van vier eengezinswoningen aan de Prins Bernhardstraat. De woningen sluiten goed aan op de bestaande woningen in de straat, met een lage kap en ruime tuinen met een heg daar omheen. Ze zijn gebouwd door Groenwest en de kale huur is nog geen 600 euro.

Reacties