Bekende inbreker in Leidsche Rijn opgepakt

Foto: Politie

De afgelopen tijd kwamen er meerdere meldingen bij de politie binnen over een man die in het holst van de nacht aan auto’s aan het voelen was. Auto’s die niet waren afgesloten werden doorzocht. Deze incidenten vonden vooral plaats in verschillende wijken van Leidsche Rijn.

De verdachte in deze zaak is vorige week gearresteerd. Op donderdag 12 december werd rond de klok van 02.00 uur door een bewoner van de Dick Brunasingel gezien dat een man bezig was met het voelen aan auto’s en dat hij één van die auto’s had doorzocht. De politie werd via 112 gealarmeerd en was snel ter plaatse. In de directe omgeving zagen agenten een man op een fiets die voldeed aan het signalement. Hij bleek in het bezit van een slijptol en mogelijke buit. De man was zeer bekend bij de politie en werd gearresteerd en ingesloten.

Bonte verzameling

De woning van de man is inmiddels doorzocht. Dit leverde een bonte verzameling spulletjes op die zeer vermoedelijk bij diefstallen uit auto’s of andere plekken zijn weggenomen. Bankpassen, navigatiesystemen, héél veel fietssleutels, héél veel bankpassen, héél veel zorgpassen, studieboeken, een medicijndoosje, voetbalschoenen, telefoons, kentekenbewijzen, OV-chipkaarten, paspoorten, rijbewijzen, allerhande klantenpasjes, USB-sticks, opladers, SD-kaarten, mobiele pinautomaten, autosleutels, een E-reader, een fototoestel en nog allerhande gribus zonder waarde. Van een deel van de spullen hebben we de eigenaren kunnen achterhalen maar van een groot deel weten we het nog niet. Mocht je iets op bijgevoegde foto’s herkennen, dan kun je contact opnemen met de recherche van het politiebureau De Meern via 09008844.

Einde reeks diefstallen

De verdachte, een 33-jarige man uit Utrecht zit nog vast en zal deze week worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie hoopt met de aanhouding van deze verdachte een einde hebben gemaakt aan de reeks van diefstallen in deze buurten.

Cookieinstellingen