Vondsten uit de Vikingrijn bij ArcheoHotspot

Foto: Utrecht

Bij de uitgraving van de Vikingrijn in het Máximapark zijn tientallen mooie objecten en duizenden kleine vondsten gedaan die vertellen over het dagelijks leven langs de rivier. De afgelopen maanden heeft de afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht samen met vrijwilligers van ArcheoHotspot onderzoek gedaan.

De komende maanden worden alle vondsten nauwkeurig bekeken en gesorteerd door vrijwilligers bij ArcheoHotspot in Castellum Hoge Woerd. Het is nu mogelijk om de vondsten te bezichtigen en mee te helpen bij het sorteren.

Dit voorjaar zijn delen van een vroegmiddeleeuwse schip gevonden, bestaande uit twee brede planken met spanten, dat als kade werd gebruikt. De kade werd gebruikt voor het afmeren van schepen. Daarnaast blijkt uit het groot aantal fuiken en ijzeren vishaakjes  dat het een populaire plek was om te vissen. Ook werden tientallen prachtige objecten gevonden zoals messen, weefgewichten, munten, mantelspelden, sikkels, bijlen en een complete kom van brons blik.
Het is mogelijk om de vondsten te bezichtigen of mee te helpen bij  ArcheoHotspot in Castellum Hoge Woerd. Openingstijden: woensdag, vrijdag zaterdag en zondag van 12:00 – 16:00 uur.

Cookieinstellingen