Start bouw 58 huurwoningen in Leeuwesteyn

Foto: Ulco Wesselink

In plan Poortrijk in de nieuw aan te leggen wijk Leeuwesteyn – aan het Amsterdam-Rijnkanaal – komen 58 sociale huurwoningen. Maandag 2 december is de bouw gestart.

Ter ere van deze start onthulden wethouder Kees Diepeveen, directeur-bestuurder Karin Verdooren (GroenWest) en directeur Fons Pompe (Bébouw Midreth) het bouwbord op de bouwlocatie. Het nieuwbouwproject Poortrijk – een verwijzing naar de mooie entreepoort en de ‘rijke’ architectuur – bestaat uit 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huursector. Karin Verdooren: “We zien dat in Utrecht de druk op de woningmarkt groot is. Woningzoekenden moeten soms lang wachten op een woning. Daarom zetten we de komende jaren vol in op nieuwbouw. Recent leverden we in Leidsche Rijn Leeuwesteyn 4a al 21 woningen op en in Vleuten nog eens 14. En eind november zijn we gestart met de oplevering van 49 woningen in de nieuwe wijk Haarzicht in Vleuten. De 58 duurzame, hoogwaardige huurwoningen die we hier gaan bouwen, bevorderen ook de doorstroming in de bestaande woningvoorraad.”

Woningnet

De hele wijk Leeuwesteyn is gasvrij. De woningen worden verwarmd met warmtepompen en ze hebben straks een duurzame wijze van ventilatie en isolatie. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Naar verwachting neemt de bouwtijd ongeveer een jaar in beslag en worden de eerste woningen begin 2021 opgeleverd. De toewijzing verloopt via WoningNet en start deze maand.

Op de foto Fons Pompe van van Bébouw Midreth, Karin Verdooren van GroenWest en wethouder Kees Diepeveen.

Reacties