Green Friday Award voor Leidsche Rijn

Foto: JK

Bij veel projecten in Leidsche Rijn wordt materiaal hergebruikt. Daarom ontving projectmanager van de gemeente John Korssen de Green Friday Award, als tegenhanger van Black Friday.

Black Friday is wereldwijd een dag waarop veel winkels kortingen geven om zo consumenten te stimuleren spullen te kopen. Green Friday is als een soort protest daartegen ontstaan: waarom zou je alsmaar nieuwe spullen kopen terwijl veel dingen hergebruikt kunnen worden? Kringloopwinkel Het Goed startte vorig jaar deze groene campagne om te laten zien hoe leuk en voordelig het is om te shoppen bij 100% Kringloopwinkels én hoeveel CO2 met hergebruik wordt bespaard. Wist je dat elke kilogram hergebruikte spullen bijna één kilogram CO2-besparing oplevert?

En omdat bij de bouw van Leidsche Rijn altijd zorgvuldig naar hergebruik van spullen wordt gekeken, ontving John Korssen namens de gemeente Utrecht de Green Friday Award én een mandje vol spullen van kringloopwarenhuis Het Goed. Utrecht kreeg de award onder de oude perronkappen op het Berlijnplein, een zichtbaar voorbeeld van hergebruik. Onzichtbaar is het gebroken bouwpuin dat tot gereinigd zand is gerecycled en onder de verharding op het Berlijnplein ligt.

Reacties

0