Heldammersingel in De Meern wordt anders ingericht

Foto: maps

De Heldammersingel in De Meern gaat op de schop. De doorgaande weg  in Veldhuizen is al langer een zorg voor omwonenden. Er wordt vaak te hard gereden.

Ook wordt de weg gebruikt als sluiproute tussen de A2 en de A12. Begin dit jaar startten omwonenden een petitie om de weg veiliger te krijgen. Vooral de oversteek naar winkelcentrum De Veldhof is gevaarlijk, vindt men, omdat er regelmatig niet gestopt wordt voor voetgangers die willen oversteken bij het zebrapad op deze oversteek. Automobilisten passen hun snelheid niet aan, mede doordat de drempel hier ook niet toe dwingt. Op donkere momenten en met slecht weer wordt dit extra versterkt door slechte verlichting. De oversteek wordt veel gebruikt door het bezoekers aan het winkelcentrum, huisartsen, apotheek, bushaltes en scholen. Ook de rotonde bij de Lawick van Pabstlaan ervaren velen als onveilig.

Verkeerstelling

Er is door de gemeente een verkeerstelling gehouden om in kaart te brengen hoeveel verkeer er passeert op de Heldammersingel. Wanneer en hoe de weg wordt aangepast is nog niet bekend. Wij houden je op de hoogte.

Reacties