Er is weer een Post NL-punt in Terwijde

Foto: IvD

Reinaerde kopieerservice in Terwijde is een Post NL-punt begonnen. Dit levert meer aanloop op én is voor inwoners van Terwijde bijzonder welkom sinds het Post NL-punt verdween uit winkelcentrum Terwijde.

“Wij zijn een Post NL-punt gestart omdat we meer klandizie willen en meer werk voor onze cliënten”, vertelt Babette van Reinaerde. Reinaerde is een zorgorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt. Bij de kopieerservice in Terwijde werken twintig mensen met een verstandelijke beperking. Niet allemaal tegelijk; meestal zijn er elf of twaalf mensen bezig, samen met hun begeleiders.

Alleen met barcode

“We doen allerlei werkzaamheden. We verzorgen kopieerwerk voor particulieren en bedrijven, doen vouwwerk en momenteel zijn we bezig met het bestickeren van blikken. En vanaf gisteren hebben we ook een Post NL-punt”, vertelt Babette. De mensen van Reinaerde hebben net instructie gekregen. Voorlopig verzorgen ze alleen pakketten met een barcode; betalingsverkeer afhandelen wordt pas in januari geleerd. “We moeten eerst dit onder de knie krijgen. Dit is een drukke periode voor pakketten, dus iedereen kan het goed leren. Als iedereen dat kan, gaan ze later leren hoe ze betalingen kunnen verwerken”, aldus Babette.

Meer werk

Reinaerde had zelf aan Post NL gevraagd of ze zo’n punt konden beginnen. Die gedachte leefde al langer en toen het bestaande Post NL-punt in Terwijde verdween, was de tijd rijp. “Voor ons is het natuurlijk ook fijn om op deze manier meer werk te hebben. Steeds meer bedrijven handelen hun communicatie digitaal af, waardoor het kopieerwerk en het verzorgen van mailings voor ons is afgenomen vergeleken met tien jaar geleden. Wij willen graag dat onze mensen midden in de samenleving staan en contact hebben met buurtbewoners. Dat kan met zo’n punt van Post NL natuurlijk prima!”

Reacties