9 leerlingenorkesten op Jeugdfestival Utrecht Blaast

Foto: Ger Wijtsma

Op zaterdag 16 november organiseert Harmonieorkest Vleuten in samenwerking met Cultuur19 voor de tweede keer het Jeugdfestival Utrecht Blaast!, met deze editie als thema: ‘Reis door de Ruimte’. Maar liefst negen leerlingenorkesten laten tijdens deze dag horen wat zij in huis hebben. Toegang is gratis.

Het festival vindt plaats in de Cultuurcampus Vleuterweide en start om 9.30 uur met vier jeugdfanfares. In de middag is het de beurt aan vijf harmonieën. Speciaal voor dit festival heeft componist Ivo Kouwenhoven het muziekstuk Space Mission geschreven, dat door alle orkesten uitgevoerd zal worden. Kouwenhoven is naast Luca Stappers ook een van de juryleden die de uitvoeringen van de verschillende orkesten zullen beoordelen op muzikaliteit en creatieve invulling.

Workshops

Naast de optredens zijn er voor de deelnemende muzikanten de hele dag door ook workshops waar je kunt improviseren, beatboxen, bewegen op muziek en kunt proberen te ontsnappen uit een muzikale escaperoom. Ook wordt ieders muzikale kennis getest met een quiz onder leiding van quizmaster Thomas van den Ende. De dag wordt om 17.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking voor het middagprogramma.

Cookieinstellingen