Opluchting bij gebruikers atletiekbaan: hij blijft

Foto: Philip Franck | Philips Photos

De discussie rondom de atletiekbaan in het Amaliapark is voorbij. Gisteravond leek het tij gekeerd: de atletiekbaan wordt niet wegbezuinigd.

Wethouder Maarten van Ooijen nam maandagavond 11 november de bijna 4000 handtekeningen in ontvangst die in no time waren verzameld om de atletiekbaan te behouden. Diezelfde wethouder had overigens de dag ervoor al via Twitter laten weten blij te zijn dat er niet bezuinigd hoeft te worden op de baan: “Als een pijnlijke bezuiniging op de sportbegroting wordt teruggedraaid kan ik daar alleen maar positief tegenover staan. Wat mij betreft hand-in-hand om een sterk, nieuw plan te maken.”

Blij met het besluit

Een motie ingediend door CDA raadslid Sander van Waveren om de bezuiniging op de atletiekbaan te voorkomen zal donderdag 14 november in de gemeenteraad breed worden gesteund. De petitie, alle commotie over deze niet zo goed doordachte bezuiniging en de aandacht hiervoor in lokale en landelijke media hebben dus duidelijk effect gehad. Vertegenwoordigers en veel leden van de atletiekverenigingen Hellas, U-Track, Athletic Point, Run-Inn Utrecht en Trecho waren bij het overhandigen van de handtekeningen aanwezig. Zij waren blij met het besluit, en kijken uit naar het moment dat de baan wordt voorzien van een nieuwe toplaag.

Betere communicatie

De nieuwe toplaag moet het mogelijk maken dat jong en oud in Utrecht Leidsche Rijn nu en in de toekomst op een veilige manier kunnen blijven genieten van de atletieksport. De verenigingen die gebruik maken van de baan hebben aangegeven mee te willen denken over een optimaal gebruik van de baan en willen graag betrokken worden bij plannen over de inrichting van de baan in de toekomst. Wel hopen zij van harte dat de communicatie tussen gemeente en verenigingen in de toekomst op een betere manier gaat verlopen!

Reacties