Gedoe om bordje van Vleutense tafeltennisvereniging

Foto: Jantine Zwinkels

Tafeltennisvereniging Fletio in Vleuten mag een bordje ophangen bij de sportzaal waar ze spelen, maar dan moet het wel binnen in de hal. Dat zegt Wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie). De club wil het graag aan de buitenmuur hangen.

De tafeltennissers van Fletio kregen toestemming van de gemeente voor een simpel en klein bordje op de sporthal. Ze krijgen die toestemming en schroeven het bordje aan de muur. Twee dagen later blijkt het bordje weg te zijn. De beheerder heeft het verwijderd. Na een telefoontje van de voorzitter, die uitlegt dat hij toestemming heeft van de gemeente, hangt de beheerder van de hal het bordje terug. Maar dan krijgt de club een mail van de Bedrijfsleider Binnenaccommodaties van de gemeente, de baas van de beheerder. Hij stelt dat de tafeltennissers het bordje binnen veertien dagen van de muur moeten schroeven.

Binnen mag het

En zo hebben de spelers wel een mooi bordje, maar geen muur om hem aan te hangen. Het CDA in de Utrechtse gemeenteraad zag de klucht met lede ogen aan. De fractie vroeg de wethouder of hij trots was op deze vorm van communicatie met de tafeltennissers. En ze wilde graag weten of het bordje weer tegen de muur geschroefd kan worden. Wethouder Van Ooijen erkende dat de communicatie beter had gemoeten. Wat betreft een bordje aan de buitenmuur van zijn sporthal was hij onvermurwbaar. Een bordje mag in de hal, maar niet aan de buitenmuur. Als hij dat zou toestaan zou het in de hele stad een rommeltje aan bordjes worden van de honderden sporters die gebruik maken van de diverse hallen.

(bron: RTVUtrecht)

Reacties