Laptopdiefstal bij The Wall: “Jaar studiewerk is weg”

Foto: F Weber

Een jaar studiewerk op je laptop hebben staan en dat de laptop dan uit je auto wordt gestolen…. Dit over kwam Fabian uit Haarlem, die zijn auto had geparkeerd op het parkeerdek van The Wall.

Zijn vrouw Kim plaatste een emotionele oproep op Facebook, inclusief een foto van de opengebroken auto. “Breng alsjeblieft de bestanden terug!” Op de HP-laptop staan bestanden van een heel jaar studie van haar man. Deze werd gestolen uit zijn Ford Mondeo op het parkeerdek van The Wall. De (thuis) laptop had hij bij uitzondering meegenomen, en hij was hem vergeten uit de auto mee te nemen. Hij lag niet zichtbaar in de auto. “Mijn man is een hardwerkende vader die iedere dag op en neer rijdt van Haarlem naar Utrecht. Hij werkt 40 uur per week, en studeert daarnaast hard om een hbo-diploma te halen. Een heel jaar schoolwerk is nu voor niets geweest.

Schoolbestanden

Het stel vraagt de dief om de schoolbestanden van de computer terug te geven en wil hier zelfs een beloning voor geven. Aangifte doen ze dan niet en de dief mag zelfs de laptop houden. “Maar alsjeblieft zorg dat alle gemiste uren met zijn twee zoons – de uren dus die hij aan zijn studie besteedde – niet allemaal voor niets zijn geweest.” De gedupeerde woont in Haarlem met vrouw en twee kinderen en is manager bij de Albert Heijn XL in Overvecht. Daarnaast is hij twintig uur in de week bezig met zijn studie bedrijfseconomie via NCOI. Na een etentje dinsdag liep hij terug naar zijn auto en zag dat deze was opengebroken. De laptop onder zijn stoel was weg. Het gaat om een zilverkleurige laptop van het merk HP.

Reacties