Nul punten voor De Meern in Vijfhuizen: DSOV-VV De Meern 1-0

Foto: Edwin Ebskamp

Vandaag moesten we weer eens kilometers maken, hoewel de uitwedstrijd tegen DSOV nog relatief dichtbij was als je dit in perspectief plaatst van de uitwedstrijden die er nog aankomen. We togen vandaag richting de Boeings en Dreamliners aankomend en vertrekkend boven de lokale voetbalclub in Vijfhuizen, onder de rook van Schiphol dus.

Door Edwin Ebskamp

Men is hier niet anders gewend, maar als je deze kisten iedere paar minuten boven je ziet scheren, dan mogen wij ons in ons geannexeerde dorp gelukkig prijzen met de relatieve rust. We spelen vandaag dus tegen Door Sport Ontspanning Vijfhuizen, een combinatieclub van voetbal en handbal, opgericht in 1932 met zo’n 750 leden.

Gezellige club

Beide ploegen kenden een beroerde seizoenstart, waarbij DSOV tenminste nog 3 punten had weten te behalen tegen Papendorp. Wij stonden nog steeds op de hatelijke nul punten. Hoewel de blessuregolf bij ons maar aan blijft houden, vielen er vandaag toch 2 terugkerende spelers te noteren. Serkan Yasar zijn lange schorsing zat er eindelijk op en Remco de Smit, die een goede pot zou spelen, kon weer spelen na blessureleed. Beide begonnen dan ook in de basis, die verder weinig verrassingen kende. DSOV is een gezellige club, DJ in de kantine, betrokken medewerkers achter de bar, veel publiek, zelfs het clublied wordt door meerdere supporters een aantal keren spontaan ingezet. Uit De Meern was de vaste supportschare aanwezig, inclusief ouders/familie van spelers denk ik een mannetje/vrouwtje of 25.

Minuut stilte

Ik vermoed dat scheidsrechter Manoj Rampersad hoge nood had en nog om een extra wc rolletje gevraagd had, want 5 minuten later dan gepland komt hij met zijn assistenten en beide teams het veld oplopen. Na een indrukwekkende minuut stilte, een oud trainer van DSOV was overleden, beginnen we uiteindelijk een minuut of 8 later aan de wedstrijd. De meest in het oog springende speler aan de kant van DSOV is meteen de nummer 6. Oranje geverfd haar, 100+ kilo luisterend naar de naam Jean Pierre Kerkeboom. Wij doen er in het begin een beetje lacherig over, maar als hij in de eerste 10 minuten al een balletje of 5 bij medespelers op hun stropdas heeft gelegd komt er toch wat meer respect bovendrijven. Deze Jean Pierre heeft vroeger bij FC Utrecht onder 17 en onder 19 gespeeld en is via Haaglandia en RKSV Pancratius bij DSOV beland.

Dreiging en snelheid

Het begin van de wedstrijd is het nog even aftasten, maar na 7 minuten spelen dan is de eerste kans voor DSOV. Een prachtige bal van eerder genoemde Jean Pierre op de rechtsbuiten is het begin van een mooie aanval. De voorzet is ook prima, maar de spits van DSOV kan er net niet bij. Kort daarna wordt Ruben Baas 1 op 1 uitgespeeld, maar het schot van DSOV is gelukkig slecht en gaat over. Wij kunnen daar alleen een beetje dreiging vanaf links tegenover stellen. Raymond Omowologoma stond weer in de basis en dat was prettig, hij heeft dreiging en snelheid en is een absolute meerwaarde voor ons team. Hij had vandaag de pech dat hij tegenover Nayshel Marchena van DSOV stond, die na afloop terecht tot “man of the match” werd verkozen. Na een kwartier spelen probeert “Jean Pierre” het eens met een schot met links, de bal gaat naast. Kort daarna speelt Menno Vink Corsin Vogtlander in de voeten aan, maar Corsin wordt zwaar gedekt, dit loopt net goed af, maar langs de kant zijn dit soort momenten heel slecht voor het hart. Dan probeert “Jean Pierre” het nog maar eens met links, zijn schot is prima, maar de zweefduik van Menno nog beter. Hij behoedt ons voor een achterstand. En zo speelt DSOV continu op onze helft en kunnen wij geen vuist maken.

Middenvoetbal

Na 20 minuten spelen krijgen wij dan een vrije trap op de helft van DSOV. Marouan Talbi snijdt deze bal goed aan, perfect op het hoofd van Serkan Yasar. Hij kopt helaas recht in de handen van de keeper, maar dit was voor ons een grote kans. Na een half uur spelen neemt het overwicht van DSOV-zijde wat af en wordt het iets meer middenveldvoetbal. Tot de 36e minuut als DSOV een prachtige aanval over rechts op de mat legt. De bal wordt vanaf rechts prima teruggetrokken. De spits kan zo tegen de bal aanlopen, dit doet hij ook, maar de bal gaat gelukkig over.

0-0 rust

Wij kunnen af een toe een speldenprikje uitdelen, met name Maurits Nijenhof, die een degelijke partij speelde, weet Raymond Omowologoma steeds goed te vinden. Daar moet bij ons het gevaar vandaan komen, maar hij moet het teveel alleen doen en dat is jammer. Na 40 minuten voetballen onderscheidt Menno Vink zich wederom als een aanval over rechts van DSOV eindigt met een hard schot. Kort daarna leidt Ruben Baas dom balverlies, maar weet DSOV dit niet af te straffen, de bal belandt in het zijnet. Vlak voor rust krijgen wij dan nog een corner, deze wordt goed genomen, de keeper van DSOV mist, maar helaas geldt dit voor iedereen zodat de bal voorlangs gaat. Hierna krijgt Michiel Middelhuis nog een vrije schietkans, maar hij treuzelt veel te lang waardoor dit niets wordt. Daarna wordt Maurits Nijenhof nog een keer diep gespeeld, de bal is perfect, maar de actie van Maurits deed mij een beetje denken aan Marcel Neplenbroek die vroeger op een wat lager niveau bij De Meern speelde. Als hij een dieptebal kreeg liep hij met zo’n grote boog en dus omweg naar de bal toe dat deze nog wel eens over de achterlijn ging. Zo ook bij Maurits in dit geval….En zo gaan we rusten met een 0-0 tussenstand. Richting het einde van de eerste helft werden we wat gelijkwaardiger aan DSOV, maar we hebben het met name aan Menno Vink te danken dat we niet met een achterstand gaan rusten.

Middenveldvoetbal

Ik vermoed dat het toiletpapier wederom op was, want scheidsrechter Rampersad had maar liefst 22 minuten nodig voordat hij de manschappen weer het veld op dirigeerde. Ik moet wel zeggen dat deze scheidsrechter vandaag een uitstekende partij floot, het contrast was groot met de scheidsrechter die wij vorige week hadden. In de 2e helft zijn er geen veranderingen in de opstellingen en gaat het geruime tijd gelijk op met veel middenveldvoetbal. En dan toch totaal onverwacht komen wij in de 65e minuut op achterstand. Een soort voorzet vanaf rechts met het linkerbeen gaat aan alles en iedereen voorbij, zo ook aan Menno Vink en zo staan we dan toch met 1-0 achter. We zijn duidelijk van slag want kort daarna belandt een inzet van DSOV op de binnenkant van de paal, maar met veel geluk stuit de bal het veld weer in. 2 minuten later is het een prachtige aanval van DSOV middels combinatievoetbal die eindigt met een schuiver net naast de paal. We hebben het erg moeilijk nu en het is wachten op de 2-0.

Blessureleed

De gebroeders Oosterhuis besluiten een verse wissel te brengen, Alessandro Naarden van O19-1 lost Nasser El Aissati af. In de 71e minuut krijgen wij dan een vrije trap, de voorzet kan Denny Berkhouwer, die inmiddels naar de spits gedirigeerd is, helaas net niet goed raken. Hierna een 3-tal hachelijke momenten voor ons doel. Een corner van DSOV veroorzaakt paniek bij ons achterin, even later een schot dat rakelings over gaat en daarna nog een vrije trap vanaf rechts die in 1 keer op de vuisten van Menno Vink gekegeld wordt. Na 77 minuten spelen dan een vrije trap voor ons op een mooie plek op de rand van de 16. Het lijkt eerst alsof Raymond Omowologoma hem gaat nemen, maar het is uiteindelijk Marouan Talbi die hem neemt. Het is een goede inzet, maar de keeper kan hem eruit tikken. Kort hierna raakt Raymond Omowologoma geblesseerd, hij wordt vervangen door Sabir Khodabaks. Hopelijk geen ernstige blessure, meer blessureleed kunnen we er echt niet bij hebben.

Lege handen

Wij spelen nu alles of niets en dat is logisch in deze fase. 2 minuten voor tijd geeft Corsin Vogtlander een prachtige pass op Serkan Yasar. Serkan kan zich tussen de man en bal draaien en het is wachten op de actie. Hij gaat naar de grond en schreeuwt om een penalty. Vanuit mijn perspectief gaat hij veel te makkelijk naar de grond en laat de scheidsrechter terecht doorspelen. Dit was echt de kans op de 1-1. Kort voor tijd lost DSOV nog eens een poeier op Menno Vink die met een katachtige reflex redding kan brengen. In blessuretijd dan een vrije trap voor ons waarbij dezelfde Menno meegaat naar voren. Dit levert niets op, maar er volgt nog een corner en Menno blijft voorin. Via de borst van Menno (hij zei mij later dat hij een omhaal wilde maken, maar dan had hij alles afgebroken denk ik….) komt de bal bij Denny Berkhouwer, maar hij raakt hem niet goed en de bal gaat naast. Laatste wapenfeit van ons is een prachtige pass op Sabir Khodabaks, maar zijn schotje gaat kansloos naast. En als de scheidsrechter dan om 16 uur affluit voor einde van de wedstrijd is de vreugde aan DSOV-zijde groot en staan wij weer met lege handen.

Worst en kaas

Als na afloop de dj de plaatjes aan elkaar mixt en de vriendelijke gastvrouw een rondje met worst en kaas maakt is de conclusie dat we vandaag wederom kwaliteit tekort kwamen. Voorin kunnen we totaal geen vuist maken en de waslijst aan blessures hakt er gewoon te zwaar in bij ons. We hebben fases in de wedstrijd aardig gespeeld, wellicht hadden we nog een puntje kunnen “stelen”, maar we konden geen moment aanspraak maken op de overwinning. Zaak is nu vooral om rustig te blijven en geen paniekvoetbal te gaan spelen. De inzet is goed, de sfeer is goed, er wordt goed getraind, alleen hebben we op dit moment gewoon niet de kwaliteit op het veld staan die nodig is op dit niveau. Hopelijk kunnen we puntjes gaan sprokkelen als de blessurelijst wat korter wordt, de komende weken worden er in ieder geval een aantal spelers terugverwacht. Als de spelersbus inmiddels al onderweg is naar De Meern besluiten wij ook onze landelijke luchthaven maar eens achter ons te laten. Voorlopig weer genoeg vliegtuigen gezien voor de komende tijd.

Fortuna Wormerveer

A.s. zondag spelen we om 14.00 uur thuis tegen Fortuna Wormerveer. Dat zal weer een zware kluif worden. Zij staan 6e op de ranglijst met 7 punten en hebben gisteren gelijk gespeeld tegen Kolping Boys. Aangezien zondagmiddag ook het befaamde Oktoberfest in Vleuten plaatsvindt en ik daar ook acte de précense moet geven hoop ik niet op herfstachtige taferelen. Anders moet ik mijn sokken behorende bij mijn lederhose nog wat hoger optrekken op de tribune. Maar eerst moeten onze oranjehemden deze week op de training maar weer eens vol aan de bak en zal de medische staf wel overuren moeten draaien.

  • ’65 Hicham Lechkar

De Meern: Menno Vink, Denny Berkouwer, Corsin Vogtlander, Maurits Nijenhof, Remco de Smit, Michiel Middelhuis, Ruben Baas,  Nasser El Aissati (‘68 Alessandro Naarden) Raymond Omowologoma (’77 Sabir Khodabaks), Marouan Talbi, Serkan Yasar

 

 

Cookieinstellingen