Vermoedelijke inbrekers aangehouden in De Meern

Foto: Politie

Een welkome arrestatie dit weekend in De Meern. In een buurt waar in oktober meerdere keren is ingebroken, werden twee jongens betrapt op een gestolen scooter. De jongens waren in het bezit van een klein arsenaal aan breekvoorwerpen en hadden een onbetrouwbare verklaring voor hun aanwezigheid daar.

Aan de Meentweg, de Zonstraat, Oudenrijnsingel en de Mauritslaan waren vijf inbraken in drie weken sinds 1 oktober. De werkwijze was vooral met dat breekijzer of schroevendraaier raampjes aan de achterzijde van de woningen te forceren. In verband met de inbraken was er vanuit de politie extra aandacht voor deze buurt. Met resultaat.

Gestolen scooter

Twee jongens op een gestolen scooter met o.a. het breekijzer van de foto gedroegen zich verdacht in die buurt en werden gearresteerd. Zaterdagvond omstreeks 19.50 uur zag een surveillerende agent twee jongens op een scooter rondrijden. De scooter werd weggezet. Na controle van het kenteken bleek dat deze scooter op 18 oktober was gestolen in de Kockstraat in Utrecht. Kort hierna werden de jongens weer gesignaleerd en aangehouden voor heling/diefstal van de scooter. Het gaat om verdachten van 16 en 17 jaar afkomstig uit Utrecht. In de buddyseat van de scooter trof de politie spullen aan die in gebruik zijn bij het inbrekersgilde zoals werkhandschoenen, een breekijzer en een schroevendraaier. Alle spullen werden inbeslag genomen voor nader forensisch onderzoek. De verdachten zijn verhoord door de recherche van het basisteam Utrecht-West.

Eerdere aanhouding

De politie spreekt van een fijne aanhouding, en durft voorzichtig te stellen dat hiermee één of meerdere inbraken zijn voorkomen. Opmerkelijk: één van de verdachten was vorige week ook al aangehouden in die buurt. Hij was toen samen met twee anderen ook al in het bezit van inbrekersgereedschap.

Cookieinstellingen