Jongen (15) in Vleuterweide met nepvuurwapen gearresteerd

Foto: Politie

De politie heeft een 15-jarige jongen in Vleuterweide aangehouden met een nepvuurwapen. Omdat het al de tweede keer was dat hij met het voorwerp over straat ging, is hij doorverwezen naar HALT voor een taakstraf.

Nadat de politie een melding kreeg over een groepje jongeren met een wapen gingen agenten er op af. De jongeren moesten allemaal hun handen op het hoofd leggen en één van de jongens werd gearresteerd. Hij had het ‘wapen’ bij zich. Dat het een nepvuurwapen is, doet er niet toe, het is verboden deze buitenshuis bij je te hebben.

Van de kermis

Nepvuurwapens op straat kunnen tot levensgevaarlijke situaties leiden; veel mensen zijn zich daar vaak niet van bewust. Regelmatig worden agenten op straat geconfronteerd met jongeren die nepvuurwapens bij zich hebben, die vaak niet van echt te onderscheiden zijn. Zeker niet voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet. Het is overigens niet zo moeilijk om aan een nepvuurwapen te komen. In het buitenland zijn ze makkelijk aan te schaffen, en ook via internet. Ze worden vaak verkocht als speelgoed, maar je kunt er net zo goed mee dreigen tijdens een overval. Nepvuurwapens zijn soms ook gewoon op de kermis te winnen. Het in huis hebben van een nepvuurwapen is niet strafbaar. Buitenshuis gebruiken wel.

Cookieinstellingen