Wethouder Victor Everhardt verruilt Utrecht voor Amsterdam

Foto: Utrecht

Vandaag heeft Victor Everhardt zijn vertrek als wethouder in Utrecht aangekondigd. Hij wordt vanaf november 2019 wethouder voor D66 in Amsterdam. Victor is ruim 9 jaar wethouder geweest voor D66 in Utrecht. Hij was onder meer wijkwethouder voor Leidsche Rijn.

Hij was verder wethouder van onder meer volksgezondheid, jeugd, werk & inkomen en het stationsgebied. Als wethouder Volksgezondheid zette hij zich in voor gezond stedelijk leven in al haar facetten: van het tegengaan van gezondheidsverschillen in de stad tot schone lucht. Victor Everhardt pleitte voor een gecontroleerd, op volksgezondheid gestoeld beleid ten aanzien van wietproductie en coffeeshops. Hij was lid van de bestuurlijke VNG werkgroep modernisering Cannabisbeleid, die hierover een landelijk advies uitbracht. De stappen die nu ook landelijk worden gezet om dit beleid te verbeteren zijn mede terug te voeren op zijn harde werk.

Werk en inkomen

Van 2014 tot 2018 was hij tevens wethouder Werk en Inkomen en streed hij (en kreeg hij) bij het rijk voor Utrecht voor een experiment met een regelarme bijstand. Een manier voor de gemeente om te bekijken of we met minder regels meer mensen aan het werk krijgen of kunnen laten meedoen in de stad. Sinds 2014 was Victor Everhardt ook eerste loco-burgemeester. Tijdens de ziekte van Burgemeester van Zanen eind 2017, nam hij tijdelijk diens portefeuille Openbare Orde en Veiligheid over.
Wie de wethouder gaat opvolgen is nog niet bekend.

Reacties