Vanaf donderdagavond ernstige verkeershinder A12 Galecopperbrug

Foto: Wikimedia

Vanaf vrijdag 27 september wordt de Galecopperbrug op de A12 opgeknapt – dat is die brug ter hoogte van Papendorp richting Arnhem. Gedurende vijf tot zes weken zijn er minder rijstroken beschikbaar.

En daar kan het toch al zo druk zijn, dus als je daar vaak rijdt moet je rekening houden met extra rijtijd. Een deel van zowel het doorgaand verkeer als het bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers rekening moeten houden met minstens 30 minuten extra reistijd.

De werkzaamheden aan de Galecopperbrug zijn gepland vanaf donderdagavond 26 september 21.00 uur, nadat het huidige werk aan de snelweg A2 is afgerond. De aannemer werkt 24 uur per dag en start op de zuidelijke brughelft (rijrichting Arnhem) op de A12-parallelrijbaan. Na 2,5 tot 3 weken volgen de werkzaamheden op de A12-hoofdrijbaan van de zuidbrug. De exacte planning van deze fasen hangt af van de voortgang van de werkzaamheden. Uiterlijk vrijdagochtend 8 november 2019 zijn de werkzaamheden gereed.

Minstens 30 minuten extra reistijd

Op de baan waar wordt gewerkt, blijft steeds 1 rijstrook open voor verkeer. Naar verwachting levert dit tijdens de spits minstens 30 minuten extra reistijd op voor verkeer vanaf de snelweg A12 Den Haag en de A2 richting Utrecht en Nieuwegein. Ook verwacht Rijkswaterstaat hinder op het wegennet in Utrecht en Nieuwegein in de buurt van knooppunt Oudenrijn en de Galecopperbrug. Er is geen directe hinder voor verkeer over de noordelijke brughelft (A12 rijrichting Den Haag).

Omleidingen

Om minder verkeer langs het werk te laten rijden en nog grotere hinder te voorkomen, leidt Rijkswaterstaat een deel van het bestemmingsverkeer naar Utrecht en Nieuwegein om. Landelijk doorgaand verkeer vanuit Amsterdam en Rotterdam krijgt vroegtijdig adviesroutes aangeboden om zo Utrecht en met name knooppunt Oudenrijn te mijden. Rijkswaterstaat adviseert iedereen die van dit deel van de A12 gebruik maakt, om rekening te houden met de omleidingen en met veel extra reistijd.

Nieuwe voegovergangen

Rijkswaterstaat zet rijstroken op de A12 Galecopperbrug af om goed en veilig aan de voegovergangen te kunnen werken. Deze stalen delen in het wegdek vormen de overgang tussen brug en vasteland. Rijkswaterstaat constateerde na inspectie dat de voegovergangen van de zuidelijke Galecopperbrug moeten worden vervangen.

Cookieinstellingen