Toekomst gezaaid in Haarzuilens

Foto: Moestuin de Haar

Onlangs is Moestuin de Haar in Haarzuilens officieel geopend door wethouder Lot van Hooijdonk. De openingshandeling: gezamenlijk winterrogge zaaien.

Er is gekozen voor rogge als eerste gewas, omdat de bodem daar voedingsstoffen van krijgt en de wortels de bodem los maken. En dat is goed voor toekomstige gewassen als groente, kruiden, bloemen en fruit. De tuin had een lange voorbereidingstijd, maar afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Moestuin de Haar wordt een tuin die harmonieert met de omgeving. De tuinders hebben gekozen voor een CSA, Community supported agriculture: als klant word je deelnemer van Moestuin de Haar. Je kunt zelf groenten oogsten maar dat hoeft niet per se. “Wij willen de mensen in contact brengen met hun eigen voedsel. We streven naar kwaliteit en smaak waarbij we geen bestrijdingsmiddelen gebruiken, en dit alles in een fijne omgeving”, aldus Simone Visser, een van de tuinders.

Initiatievenfonds

Dankzij het Initiatievenfonds van de gemeente, het Rabo Stimuleringsfonds, enkele donaties en een toezegging van de provincie Utrecht kunnen de tuinders samen met de vrijwilligers de komende tijd werken aan de winterklussen, zoals bijvoorbeeld het opknappen van het jachthutje en het maken van een nieuwe entree. In het voorjaar van 2020 begint Moestuin de Haar met de eerste teelt.

Cookieinstellingen