Bouw Stroom in Leeuwesteyn is gestart

Foto: Utrecht

De bouw van 45 duurzame eengezinswoningen in de nieuwe buurt Leeuwesteyn in Leidsche Rijn is gestart. Gisteren ging de schep in de grond, met behulp van de wethouder.

Dit project Stroom maakt onderdeel uit van een grotere plan: in totaal komen er circa 1100 woningen in Leeuwesteyn, een basisschool en andere voorzieningen voor de buurt. In Stroom woon je langs het Oeverpark en direct aan het Amsterdam-Rijnkanaal, vlakbij de Dafne Schippersbrug. De 45 eengezinswoningen met eigen parkeerplaats worden gebouwd in Art Deco stijl. Door zes verschillende breedtes, mogelijkheden tot vides en splitlevel én door de details in de gevel is bijna geen een huis hetzelfde.

Hoogteverschil

Kenmerkend voor de nieuwe wijk Leeuwesteyn is het hoogteverschil in de wijk. Er zit zo’n acht meter verschil tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en het hoger gelegen Willem-Alexanderpark. Terrassen, trappen en hellingen overbruggen dat hoogteverschil straks.

Reacties