Leuke nieuwe woonaccessoires te vinden in Leidsche Rijn Centrum

Foto: Clarita Rijnsent

House of Lena in Leidsche Rijn Centrum had oorspronkelijk alleen kleding voor dames en kinderen, maar sinds de zomervakantie is de collectie uitgebreid met woonaccessoires.

“Het was er tijd voor”, aldus eigenaar Babette Boers. “We bestonden een jaar en het gaat goed, en ik wilde heel graag toffe accessoires erbij hebben. Dat maakt de winkel compleet.” Babette heeft een aansprekende selectie woonaccessoires waaronder bijvoorbeelc kussens met gave prints, fijne geurkaarsen en werkelijk prachtige handgemaakte porseleinen vazen en spaarvarkens van ontwerpster Hella Duijs (https://www.helladuijs.nl). Kopjes, schalen, bakjes en
vazen zijn van HKLiving en House Doctor. Babatte: “Voor dagelijks gebruik maar die ook als ware eyecatchers op tafel.”

Hout

Natuurlijk denkt Babette ook aan de kleintjes die al in haar winkel komen. Voor hen is er waanzinnig mooi houten speelgoed, bouwblokken en auto’s. “Allereerst voor de kinderen, maar stiekem ook voor de papa’s en mama’s die niet zo van plastic speelgoed houden”, lacht Babette. Ze heeft ook een selectie Rijkswachters: houten robotjes die de trotse bewakers zijn van de kunst van het Rijksmuseum. Ze zijn gemaakt van de kratten waarin de kunstwerken bewaard werden tijdens de verbouwing. Elke rijkswachter heeft een nummer en op de site kun je opzoeken welk kunstwerk er door jouw rijkswachter bewaakt werd (https://www.rijkswachters.nl). “Leuk toch? Die moest ik gewoon hebben!”
Als je in de buurt bent…

Reacties