Omwonenden zien weinig verbetering kruising Musicallaan – Rijnkennemerlaan

Foto: M D

De werkzaamheden aan de kruising Musicallaan – Rijnkennemerlaan zijn afgesloten. Het doel: een veiliger kruising. Maar omwonenden zien weinig verbetering.

Automobilisten geven aan dat ze weinig verandering merken, terwijl dat toch wel de bedoeling moet zijn. Dit kruispunt is velen al jaren een doorn in het oog, en de aanpassingen die al eerder gedaan zijn bleken niet voldoende. Daarom is het verkeersplateau nu opnieuw aangepast. Het zou hoger en steiler worden, zodat auto’s gedwongen worden meer af te remmen. Het stopbord was niet genoeg: het werd te vaak genegeerd, met soms aanrijdingen als gevolg.

Duurste gevaarlijke kruising

Op Facebook en Twitter regent het commentaar: de verhoging remt niet af – in tegendeel, volgens sommigen – en het gevolg kan zijn dat automobilisten denken dat ze een veiligere kruising naderen en daarom minder afremmen. ‘De duurste gevaarlijke kruising van Utrecht’, waar een week aan is gewerkt met als resultaat enkele millimeters verschil, is zo’n beetje de mening.
Volgens de gemeente gaat nu een gewenningsperiode in van 3 maanden, waarin verkeersdeelnemers kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Hierna onderzoekt de gemeente opnieuw of de aanpassing voldoende resultaat geeft.

Cookieinstellingen