Vrouwenwielertour BeNe Ladies Tour door Leidsche Rijn

Foto: wikimedia

De zesde editie van de BeNe Ladies Tour start komende zomer op donderdag 18 juli met een proloog in Utrecht. Het parcours loopt door Leidsche Rijn, van Castellum Hoge Woerd naar Leidsche Rijn Centrum, waar de finish is op de Parijsboulevard.

Het parcours is vanaf 16.45 uur tot 21.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Omwonenden kunnen daar hinder van ondervinden. Lees hier meer over op bene-ladies-tour-door-leidsche-rijn/. Maar het leuke is natuurlijk dat we weer een leuk wielerfeestje hebben!

Programma:

Vanaf 16.00 uur: voorstellen wielrenners op het binnenplein van Castellum Hoge Woerd.
18.00 uur: start eerste wielrenner.
Rond 20.30 uur: feestelijke huldiging op het Brusselplein.
Op het Brusselplein zijn dan intussen feestelijke activiteiten, zoals een pumptrack, clinics voor kinderen en DJ Silverius en Band Laugh Out Loud treden op. Een mooie start van de zomervakantie.

Feestje

Sportwethouder Maarten van Ooijen van de gemeente Utrecht kijkt uit naar het wielerspektakel: “Met de Giro d’Italia in 2010, de Grand Départ in 2015 en de Vuelta in 2020 hebben we de grootste wielerrondes van de mannen in Utrecht ontvangen. Het is geweldig om nu ook de top van het vrouwenwielrennen een podium te kunnen bieden. Met de komst van de BeNe Ladies Tour gaan we er weer een groot feest van maken!”

 

Cookieinstellingen