Muziekplein Terwijde wordt groen en sportief

Foto: Utrecht

Het Muziekplein in Terwijde – naast het station en het winkelcentrum – schreeuwt al jaren om een nieuwe inrichting. Het wordt nu gebruikt als parkeerterrein, maar dat moet leuker kunnen. De gemeente begint nu aan het opleuken van dit saaie plein.

Dat doet de gemeente Utrecht samen met basisschool Ridderhof en stichting The Outsiders. Na de zomer is het zover: er komt een groen plein met bomen, zitplekken, water en sport- en spelelementen voor verschillende leeftijden. Er komen dus goaltjes, een veld waar je balspelen kunt doen en tribunes die tevens als kasten dienen voor het opbergen van spelelementen en andere gereedschappen. Er komt ook een jongeren ontmoetingsplek (JOP) in de vorm van een vinexhuisje: een nog niet afgebouwd huis zonder gevel dus altijd open en toegankelijk. Ook komen er sporttoestellen en en speeltuin. Het ’tiny forest’ – het kleine groene lapje – blijft.
Op het plein zou eerst een gebouw komen, maar dit blijkt niet haalbaar. Over tien jaar bekijkt de gemeente deze haalbaarheid opnieuw.

Parkeerplekken

Er staan nu nog auto’s geparkeerd op het Muziekplein, die straks ergens anders moeten staan. Uit parkeeronderzoek blijkt dat er voldoende plekken beschikbaar zijn rondom het winkelcentrum en in de omliggende straten en parkeergarages. Langs de Hof Ter Weydeweg komen 24 extra parkeerplaatsen. De school en het kinderdagverblijf kunnen deze parkeerplekken gebruiken als Kiss & Ride plek. Als er in de toekomst toch een gebouw komt, bekijkt de gemeente de parkeersituatie opnieuw.

Planning

  • najaar 2019: uitvoering (start na de zomervakantie)
  • november 2019: komst speeltuinen en bomen
  • begin 2020: brug klaar (op de plaats waar nu een dam is ter hoogte van de Hof Ter Weydeweg komt een brug)
Cookieinstellingen