Kamperen in het Máximapark

Foto: buurtcamping

Dit jaar wordt het Máximapark voor het eerst omgetoverd tot Buurtcamping: In het weekend van 19 t/m 21 juli kun je je tentje opzetten in het gras van het park, georganiseerd voor, door en met de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

De Buurtcamping is er voor iedereen, zelfs voor de mensen die niet van kamperen houden. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd op het gebied van sport en spel, en er is een gezamenlijke bbq. Maar je mag natuurlijk ook gewoon voor je tentje blijven zitten met een boek. De Buurtcamping is een weerspiegeling van al het moois wat zich afspeelt in de wijk. Er zijn veel actieve bewoners, keukenprinsen en -prinsessen, muzikanten, kunstenaars en zelfstandig ondernemers in de buurt. Al die talenten zijn welkom op de Buurtcamping.

Kwart gaat niet op vakantie

Buurtcampings duiken op steeds meer plaatsen in het land op. Het is niet alleen een leuke manier om buurtbewoners te leren kennen, maar het is ook een manier om goedkoop op vakantie te kunnen. Want het is een trend dat steeds meer mensen niet op vakantie gaan omdat ze het niet kunnen betalen. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat een kwart van de Nederlanders dit jaar niet op vakantie gaat. Van die groep vindt 64 procent het te duur. Vorig jaar was dat nog 54 procent en het jaar ervoor 42 procent. Het gaat dan vooral om mensen die niet zoveel verdienen; die hebben andere uitgaven te doen en vinden een vakantie te duur.

Kampeerplek?

De Buurtcamping biedt dan uitkomst, ook al is het maar een weekendje. Op deze pagina van de Buurtcamping kun je alle ontwikkelingen volgen, worden de laatste nieuwtjes gedeeld en kun je terecht voor meer informatie. Ook kun je je aanmelden voor een kampeerplek.

Cookieinstellingen