De BerlijnLijn: nieuw zomerfeest in Leidsche Rijn

Foto: Thomas Lenden

Leidsche Rijn is een zomerfeest rijker: de BerlijnLijn. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september nemen 7 cultuurlocaties je mee in een bomvol programma. Je kunt 48 uur genieten van dans, muziek, performance, beeldende kunst, pony’s, film en nog veel meer.

Dus stap op de BerlijnLijn, stempel je strippenkaart en ontdek wat de cultuurstraat van Leidsche Rijn Centrum te bieden heeft! Haltes zijn er bij Rood Noot, Pathé, RAUM, DePlaatsmaker, Sharing Arts Society, De Vrijstaat en Het Gebouw. RAUM wordt tijdens de BerlijnLijn omgetoverd tot Berliner Garten met een stadscamping inclusief zwembad. Vanaf zaterdag kun je inchecken op de camping, eten en drinken in de biergarten, zwemmen, zonnen en slapen, om de volgende morgen gewekt te worden door Le Bazarre, de leukste vintagemarkt van Utrecht. Kamperen in je eigen stad, hoe leuk is dat!

Dans op de apenrots

In augustus wordt op het Berlijnplein door de Plaatsmaker gebouwd aan een tijdelijk onderkomen voor de eerste nieuwe gebruikers op het kavel naast RAUM. Tijdens de Berlijnlijn is de bouwplaats open voor een eerste kennismaking. In de stadsdierentuin van De Vrijstaat Zoo vind je dans op de Apenrots, muziek in de
Jungletuin en krijg je een diepzeebeleving in het Aquarium. In de hooischuur kun je voor Sint Maarten alvast een mooie lampion maken in de vorm van een dierensculptuur. De kinderen en jongeren van De Vrijstaat KunstAcademie toveren het Gebouw om in een Dada kunstcafé.

Rooftop

Stap bij Boerderij Rood Noot op voor een ponyritje of doe oud-hollandse spelletjes op het erf. Pathé houdt het nog even spannend, maar verwacht rooftop-activiteiten plus op zaterdagavond een openluchtconcert van Beatles coverband One After 909.
Meer info vind je op www.berlijnlijn.nl.

Cookieinstellingen