Ouders vwo-leerlingen Amadeus willen hun kinderen niet op vmbo VOLT!

Foto: VNC

Het Amadeus Lyceum in Vleuterweide groeit zodanig uit z’n voegen dat er volgend jaar niet genoeg ruimte is voor alle leerlingen. Daarom is het plan dat de leerlingen van 3-vwo volgend schooljaar op een nog lege verdieping in het nieuwe schoolgebouw van vmbo VOLT! les gaan krijgen.

En dat leidt tot veel onrust. Veel ouders zijn erop tegen dat hun kind naar een ander schoolgebouw moet. Het gaat om zo’n 180 leerlingen van 3-vwo. In en om VOLT! was eerder veel te doen vanwege de overlast die leerlingen in de buurt veroorzaakten. Buurtbewoners dienden klachten in bij de politie, en ook winkeliers hadden last van rondhangende scholieren. De school nam extra maatregelen: zo werden de pauzes ingekort en mochten de leerlingen uit de onderbouw het schoolterrein niet verlaten tijdens pauzes en tussenuren. Door deze maatregelen daalde de overlast.

Slecht imago

Desalniettemin zijn veel ouders van Amadeus-leerlingen er niet gerust op. Het slechte imago speelt VOLT! parten. De ouders hebben zich inmiddels verenigd in een app-groep en willen dat de school en de gemeente met een goed alternatief voor verhuizing naar VOLT! komen. De gemeente Utrecht is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen. Een aantal ouders vindt bovendien dat het Amadeus Lyceum dan maar niet zo veel nieuwe brugklassen moet aannemen.

13 brugklassen

Het Amadeus Lyceum telt nu (schooljaar 2018/2019) 1.822 leerlingen. Komend schooljaar telt 13 brugklassen. Dit zijn er 3 minder dan het huidige schooljaar, maar toch neemt het totale leerlingenaantal toe, omdat de bovenbouw groter wordt. Volgend jaar, schooljaar 2019/2020, zijn er 1.954 leerlingen. Het Amadeus streeft ernaar om het leerlingenaantal te stabiliseren en de komende jaren steeds 13 brugklassen aan te nemen. Om een mooie bovenbouw vmbo, havo en vwo neer te zetten met voldoende vakkenpakketkeuze voor leerlingen is 13 brugklassen een goede basis. Hierdoor zal de school naar verwachting nog een paar jaar iets groeien.

Cookieinstellingen