VWO-3 leerlingen Amadeus Lyceum trekken volgend jaar bij VOLT! in

Foto: Amadeus

Het Amadeus Lyceum in Vleuterweide groeit uit z’n gebouw. Dit probleem is al een tijdje bekend, maar nu is er een oplossing gevonden: de leerlingen die volgend schooljaar in VWO 3 zitten, trekken tijdelijk in bij VOLT!, de middelbare school naast station Vleuten.

De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen, en bepaalt welke school in welk gebouw huist. VOLT! in Vleuten is net nieuw en zit ruim in zijn jas, en kan dus plek bieden aan klassen van een andere middelbare school. Na de zomervakantie starten de VWO-3 leerlingen op de 3e etage van het schoolgebouw bij station Vleuten. Deze huisvesting wordt door de gemeente en Nuovo, de stichting waar VOLT! onder valt, gefaciliteerd en is pas sinds deze week concreet. Het Amadeus Lyceum en VOLT! gaan samen afspraken maken over het gebruik van de schoolruimte.

Drie jaar

Tot 1 januari 2020 is dit de voorgestelde oplossing van de gemeente. Voor de middellange termijn, en dus na 1 januari, heeft de gemeente verschillende opties op het oog. Alle opties vergen tijd in verband met de nodige voorbereidingen en vergunningen. De situatie met tijdelijke huisvesting duurt naar schatting 3 jaar. De leerlingen van dit derde leerjaar krijgen één jaar les op een tijdelijke locatie en zullen vanaf de 4e klas weer les krijgen aan de Burchtpoort. Dus een schooljaar later zal een andere groep Amadeus leerlingen tijdelijk elders gehuisvest worden.

Bijna 2000 leerlingen

Het Amadeus Lyceum telt nu (schooljaar 2018/2019) 1.822 leerlingen. Komend schooljaar telt 13 brugklassen. Dit zijn er 3 minder dan het huidige schooljaar, maar toch neemt het totale leerlingenaantal toe, omdat de bovenbouw groter wordt. Volgend jaar, schooljaar 2019/2020, zijn er 1.954 leerlingen. Het Amadeus streeft ernaar om het leerlingenaantal te stabiliseren en de komende jaren steeds 13 brugklassen aan te nemen. Om een mooie bovenbouw vmbo, havo en vwo neer te zetten met voldoende vakkenpakketkeuze voor leerlingen is 13 brugklassen een goede basis. Hierdoor zal de school naar verwachting nog een paar jaar iets groeien.

Cookieinstellingen