School VOLT! officieel geopend door de wethouder

Foto: DvdH

VOLT! Toekomstmakers. Zo heet de VMBO-school nabij station Vleuten officieel. Het Via Nova College is aan het begin van dit jaar omgedoopt tot VOLT! Toekomstmakers toen de school verhuisde naar het nieuwe pand.

En dat nieuwe pand doet bijzonder aangenaam aan: ruim, licht, groot opgezet. De sfeer die er hangt is prettig. “Dat zeggen de leerlingen ook”, zegt Leon de Wit, voorzitter van het college van bestuur van Nuovo, de stichting waar VOLT! onder valt. “Zij vinden dit nieuwe gebouw een fijnere school dan het oude.”

20.000 mobieltjes

De officiële opening was deze week, en hiervoor was wethouder Anke Klein uitgenodigd. Ook zij loofde het pand en de sfeer. “Het gebouw is bepalend voor een school, het moet een plek zijn waar je je talenten kunt laten zien. Dit is een stoer gebouw met details die verwijzen naar ambachten die hier worden geleerd. Het is ook een duurzaam gebouw met zonnepanelen op het dak.” Ze voegde er het weetje van de dag aan toe: met de opgewekte stroom kun je 20.000 mobieltjes een jaar lang elke dag opladen.
Leon de Wit blikte nog even terug op het begin van het nieuwe pand: “We begonnen met nadenken en een programma van eisen in 2014. Die zijn in 2019 natuurlijk heel anders, maar toch klopt alles nog gewoon en is het een prachtig pand.” Zijn enige kritiekpuntje: de kleur van de stenen van de buitenmuur. Die vindt ie maar niks. “Maar dat is persoonlijk.”

Rondleidingen

Intussen stonden de leerlingen ongeduldig te wachten met hun zelfgemaakte drankjes en hapjes om uit te delen en om rondleidingen te geven. Eerst moest de officiële handeling nog worden verricht: met een drone de letters van VOLT omver vliegen: een wedstrijdje tussen de wethouder en de bestuursvoorzitter. Het bleek best een uitdaging, want het duurde zeker tien minuten voordat de letters om lagen. Na te hebben geproost leidden de leerlingen groepjes belangstellenden rond langs alle praktijklokalen, waar ze werden ontvangen door enthousiaste – en ietwat zenuwachtige – leerlingen.

Cookieinstellingen